Bocchette útvonal

4 nap

A Brenta-csoport gyöngyszeme a - magyarok körében inkább sípályáiról ismert - Madonna di Campiglio közelében található Bocchette útvonal. A Dolomitok egyik legizgalmasabb kalandjaként emlegetett via ferrata szinte végig 2500 és 3000 méter között halad. Aki új kihívást keres, az semmiképp ne hagyja ki ezt a káprázatos látványt nyújtó, szédítő mélység fölött húzódó párkányokon, keskeny gerinceken, 30 méteres, függőleges létrákon át vezető útvonalat.

Túraprogram

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról (Budapest – Madonna di Campiglio: kb. 930 km).
Találkozó 18.00-19.00 óra között a Madonna di Campiglio közelében található FAE kemping bejárata előtt.
Az éjszakát a kempingben (sátorban) töltjük.

2. nap:
Sentiero Alfredo Benini
Szálláshelyünkről reggel indulunk, és járműveinket a Madonna di Campiglio szélén található Grosté kabinos felvonó állomásnál hagyjuk, ahonnan felvonóval megyünk a 2446 méter magasan található Passo del Grostéig. A hágóból gyalog folytatjuk utunkat, és a Bocchette útvonal legkönnyebb ferratáján (kb. 2,5 óra) bemelegítünk a következő napra, majd leereszkedünk a Tuckett menedékházhoz, ahol az éjszakát töltjük.
Menetidő: kb. 4 óra
Szállás: a Tuckett menedékházban (CAI)

3. nap:
Sentiero delle Bocchette Alte – Sentiero delle Bocchette Centrale
Korán reggel indulunk a Bocchette útvonal legnehezebb szakaszára, a Felső Bocchetta útra, melynek során több függőleges, 30 méternél is hosszabb létra teszi izgalmassá utunkat. Egy rövid gleccseren átkelve a Középső Bocchette útra érünk, amely a Bocchette útvonal legszebb szakasza. A Figari út kitett sziklapárkányáról jó idő esetén fantasztikus kilátásban lesz részünk, ehhez azonban nagy szerencse kell, mert a déli órákban gyakran ereszkedik köd a völgyekbe.  
Menetidő: kb. 8 óra 
Szállás: a T.Pedrotti menedékházban (CAI)

4. nap:
T. Pedrotti menedékház (2496 m) – Madonna di Campiglio
Szálláshelyünkről kb. 3,5 óra alatt gyalogolunk vissza autóinkhoz, majd egyénileg utazunk haza Magyarországra.


Túra nehézsége

Sentiero Alfredo Benini (B), Sentiero delle Bocchette Alte (C), Sentiero delle Bocchette Centrale (B/C)


Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, napszemüveg, fényvédő krém, fejlámpa, kb. 30 literes hátizsák, sátor, hálózsák, derékalj, túrabot.
Technikai felszerelés: via ferrata felszerelés (sisak, beülő, klettersteig szett), hágóvas.

Felszerelés bérlés: megállapodás szerint.


Költségek

Ár: 39.900 Ft

Ár tartalmazza: A hegyi vezetés díját, a túravezető felvonóval és szállással kapcsolatban felmerült költségeit.

Ár nem tartalmazza: A túravezető és a résztvevő(k) utazási költséget oda-vissza (az üzemanyagköltség /Budapest – Madonna di Campiglio – Budapest: kb. 1850 km/ és az autópályadíj összesen kb. 58.000.-Ft/autó), az esetlegesen felmerülő parkolási díjat, a felvonó (kb. 15 EUR) és a szállás költségét, amely 3 éj x 24 EUR/fő (OeAV kártyával 50% kedvezmény), valamint az étkezést és a biztosítást.
Felszerelés bérlés: megállapodás szerint.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért nem tudunk felelősséget vállalni.

Létszám: A túra indításához szükséges minimális létszám 4 fő, a maximális 6 fő.


Utazás

Kiutazás egyénileg Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Madonna di Campiglio: kb. 930 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit.

Útvonaltervező: viamichelin.com

Az utazás a túrák kiindulópontjáig egyénileg történik, de azok sem maradnak itthon, akiknek nincs autójuk, mert a pontos létszám és útvonal ismeretében összeszervezzük az autóval rendelkező és az autóval nem rendelkező résztvevőket. Ehhez csak azt kérjük, hogy jelentkezéskor mindenki jelezze, autóval utazik-e, és van-e még szabad hely az autójában, mi pedig a gépjárművekben üresen maradt helyekre beszervezzük az autóval nem rendelkezőket.


Szállás, étkezés

1 éjszaka Madonna di Campiglio FAE nevű kempingjében, saját sátrainkban.

2 éjszakát menedékházakban töltünk, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.
A menedékházak rendelkeznek étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.

Klikk ide a Pedrotti menedékház árlistájához >>


Egyéb információk

Kötelező a tevékenységnek megfelelő balesetbiztosítást kötni!

Csoportoknak (minimum 5 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a túrát!

Irodalom: Pascal Sombardier: Dolomitok (Via ferraták az Olasz Alpokban)

Időpontok és jelentkezés

Nincs aktuális időpont.

Túravezető

Farkas Zsolt