Egynapos haladó via ferrata a Hohe Wandon

– ITT FOLYTASD –

Ez az egynapos haladó via ferráta túra a méltán népszerű Hohe Wand legújabb, 2013-ban megnyitott útjára indul. Ideális gyakorló terep a ferrátás tapasztalattal rendelkezőknek. Tökéletesen alkalmas arra, hogy felmérd képességeidet nehezebb, D-s ferrátán és utána egyre merészebb, többnapos túrákon is részt vegyél.

Túraprogram

Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Hohe Wand kb. 300 km, kb. 3,5 óra) Találkozó 10.00 óra órakor a megbeszélt helyen. A via ferráta felszerelés kiosztása után összekészülünk, és rövid sétával érjük el a ferrátánk beszállását. Mai napi első mászásunk a 2013-ban elkészült Gebirgsvereins-klettersteig „D” nehézségű útja, ami kiválóan alkalmas haladó ferráta tudásunk csiszolásra. A falhoz érve az ferrátázás elméletének átismétlése után rögtön fel is elevenítjük a felszerelés helyes használatát. A meredek és kitett falszakaszok, ingatag drótkötélhíd és az acélkábeles létrával az egyik legszebb hegymászó utat sikerült megalkotni a Hohe Wandon és az egész bécsi hegyekben. Az izgalmas ferráta után újabb adrenalin fröccsel folytatjuk tovább. A HTL steig „D” nehézségű felső szakaszát másszuk meg. A Skywalk kilátójától rövid ereszkedés után érkezünk meg a ferráta felső szakaszához. A mászóút innen harántolva, kevés lépéssel és kemény izommunkával folytatódik a fölénk tornyosuló utolsó sziklafal és skywalk kilátó alá. Hátra van még néhány erőt és ügyességet próbáló felszökés a klettersteig kiszállásáig, a kilátó melletti zöld rétig. A nehéz és kitett mászások mindenkiben kellemes emlékként élnek majd tovább. Kellemesen elfáradva, élményekben gazdagon indulunk hazafelé, Budapestre az esti órákban érkezünk.

(Gebirgsvereins-klettersteig (D): menetidő: 2 óra, szint: 200 méter.. HTL steig (D): menetidő: 1 óra, szint: 80 méter.)

A túra előtt a tudnivalókról részletes tájékoztatást fogunk adni (kiutazás javasolt útvonala, felszerelés stb.).

Az időjárás befolyásolhatja a túrát! Rossz időjárás esetén a túra programja a túravezető döntése alapján félbeszakítható, az útvonal módosítható. A változtatás a túravezető hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja.


Túra nehézsége

A ferráták legnehezebb részei „D” nehézségűek ezért ez a túra gyakorlott ferrátázóknak  ajánlott.

Ez a túra a ferrátás tapasztalattal rendelkezők számára készült, akik további gyakorlatot szeretnének szerezni túravezető felügyelete mellett. Szédülésmentesség és a jó lépés biztonság feltétlenül szükséges! Átlagos erőnléttel a túra teljesíthető, de ha jobban szeretnéd élvezni a mászást és a hegyek között eltöltött időt, akkor az átlagosnál jobb erőnlét megszerzéséhez javasolt egy kis rákészülés.


Szükséges felszerelés

Jó idő esetén napszemüveg, fényvédő krém, kb. 20-25 literes hátizsák, túrabakancs, biciklis vagy ferrátás kesztyű. Kevésbé jó idő esetén eső, hideg és szél ellen védő ruházat is szükséges.

Technikai felszerelés: via ferrata felszerelés (sisak, beülő, klettersteig szett) – a túravezetőtől bérelhető.


Költségek

Ár: 7.900 Ft

Ár tartalmazza: A hegyi vezetés díját.

Ár nem tartalmazza: A túravezető és a résztvevő(k) utazási költségét oda-vissza (üzemanyagköltség /Budapest – Hohe Wand – Budapest: kb. 600 km/ és az autópályadíjak kb. 20.000 Ft/autó) és az esetlegesen felmerülő parkolási díjat, útdíjat kb. 5 Euro, technikai felszerelés (sisak, beülő, klettersteig szett) bérleti díját - túravezetőtől bérelhető 1.800 Ft/nap, valamint az étkezést és a biztosítást. 
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért nem tudunk felelősséget vállalni.

Létszám: A túra indításához szükséges minimális létszám 4 fő, a maximális 7 fő vezetőnként.


Utazás

Kiutazás egyénileg Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Hohe Wand kb. 300 km, kb. 3,5 óra). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit.

Az utazás a túrák kiindulópontjáig előzetes egyeztetést követően egyénileg vagy együttesen történik. Azok sem maradnak itthon, akiknek nincs autójuk, mert a pontos létszám és útvonal ismeretében összeszervezzük az autóval rendelkező és az autóval nem rendelkező résztvevőket. Ehhez csak azt kérjük, hogy jelentkezéskor mindenki jelezze, autóval utazik-e, és van-e még szabad hely az autójában, mi pedig a gépjárművekben üresen maradt helyekre beszervezzük az autóval nem rendelkezőket.


Szállás, étkezés

Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt. Az energia-utánpótlás biztosítására a szendvicsen kívül némi nassolnivalót (aszalt gyümölcs, keksz, csokoládé, müzli-szelet) is csomagolj.

Víz: útközben nem nagyon lesz lehetőség vizet vételezni csak a menedékházban lehet vizet, üdítőt, sört, teát, meleg ételt venni. Ezért minimum 1,5 liter vizet hozz magaddal. 


Egyéb információk

Képek a túráról:
https://drive.google.com/open?id=0BzJEzDfiAGEMcmhPeVBvMmRLTlE 

Kötelező a tevékenységnek megfelelő balesetbiztosítást kötni!

Csoportoknak (minimum 4 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a via ferrata túrát.

Időpontok és jelentkezés

Nincs aktuális időpont.

Túravezető

Kiss Tamás Benedek