Grossvenediger, 3666 m

3 nap

A Hohe-Tauern Nemzeti Parkban elhelyezkedő Venediger-csoport változatos formáival és magasságával a túrázók és síelők birodalma. Sok híres hegymászó első csúcsélménye a Grossvenedigerhez kötődik, amely Ausztria negyedik legmagasabb hegye, és számos gleccserrel együtt a Grossglockner szomszédságában terül el. A hegy pontos magassága nehezen meghatározható, mivel a különböző források a térképektől a szakirodalomig eltérő magassági adatokkal szolgálnak (3662 métertől 3674 méterig terjedően). Mindez a globális felmelegedésnek tudható be. A csúcsról jó idő esetén nagyon szép a kilátás a környező csúcsokra, így természetesen látni lehet a nagy testvért is.

Túraprogram

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Villach – Lienz – Pragraten – Hinterbichl: kb. 740 km)
Találkozó a Hinterbichlben található Gasthof Islitzer vendégház előtti parkolóban 15.00 órakor. Autóinkat egy parkolóban hagyjuk, majd Venediger taxival kb. 20 perc alatt (800 méter szintemelkedést megtéve) felmegyünk a Johannishütte-hez (2121 m). Innen gyalog folytatjuk utunkat a Defreggerhaus-ig (2962 m), melyet további 3 óra alatt érünk el.
Szállás: a Defreggerhaus-ban (DAV).

2. nap:
Defreggerhaus – Grossvenediger (3666 m) – Defreggerhaus
Kora reggeIi indulással kb. 3 óra alatt felmászunk a Grossvenediger (3666 m) csúcsára, majd visszafelé - amennyiben a társaság igényli - kis kitérővel felmegyünk a Hohes Aderl (3504 m) csúcsára is.
Szállás: a Defreggerhaus-ban.
Szintemelkedés: 710 m
Menetidő: kb. 6  óra

3. nap:
Defreggerhaus – Johannishütte – Hinterbichl
A reggelit követően kb. 2,5 óra alatt érünk le a Johannishütte menedékházhoz, ahonnan taxival folytatjuk utunkat autóinkig, majd a déli órákban egyénileg utazunk haza.


Túra nehézsége

Grossvenediger túra: F+

A Grossvenediger mászás könnyű gleccsertúra, hegymászó tapasztalat nem szükséges. Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik még nem jártak gleccseren, illetőleg nem túráztak téli körülmények között, és szeretnék ezt kipróbálni.


Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, 35 literes hátizsák, túrabot.
Gleccserjáró felszerelés (beülő, hágóvas, kötél, stb.).

A gleccserjáró felszerelést mi biztosítjuk a túra során!


Költségek

Ár: 39.500 Ft       

Ár tartalmazza: A hegyi vezetés díját, a vezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza: A túravezető és a résztvevő(k) kiutazását (az üzemanyagköltség /Budapest – Hinterbichl – Budapest: kb. 1500 km/ és az autópályadíjak összesen kb. 52.000 Ft/autó), a Venediger taxi díját (retúrjegy: 20 EUR/fő), a szállás költségeit (összesen 42 EUR/fő), valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért nem tudunk felelősséget vállalni.

Létszám: A minimális létszám 3 fő, a maximális létszám 8 fő vezetőnként.


Utazás

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Villach – Lienz – Pragraten – Hinterbichl: kb. 740 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk  „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit.

Útvonaltervező: viamichelin.com

Az utazás a túrák kiindulópontjáig egyénileg történik, de azok sem maradnak itthon, akiknek nincs autójuk, mert a pontos létszám és útvonal ismeretében összeszervezzük az autóval rendelkező és az autóval nem rendelkező résztvevőket. Ehhez csak azt kérjük, hogy jelentkezéskor mindenki jelezze, autóval utazik-e, és van-e még szabad hely az autójában, mi pedig a gépjárművekben üresen maradt helyekre beszervezzük az autóval nem rendelkezőket.


Szállás, étkezés

2 éjszakát a Defreggerhaus menedékházban töltünk, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.
A menedékház rendelkezik étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.


Egyéb információk

Kötelező a tevékenységnek megfelelő balesetbiztosítás kötni!

Három vagy több jelentkező esetén más időpontban is indítjuk a túrát!

A Grossvenediger túra az indításához szükséges minimális létszám (3 fő) meglétét követően, és csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező.

Időpontok és jelentkezés

Nincs aktuális időpont.

Időjárás