Jelentkezési és fizetési tudnivalók

Jelentkezési tudnivalók

A jelentkezési határidő
Programjainkra a honlapunkon feltüntetett jelentkezési határidő lejártáig lehet jelentkezni. Ha a túránkra valóban szeretnél eljönni, akkor célszerű minél előbb, akár több hónappal az indulás előtt jelentkezni, mert ha túl későn jelentkezel, nem biztos, hogy tudunk Neked segítséget nyújtani abban, hogy a programunk (például, amelynek helyszínére repülővel utazunk, vagy vízum szükséges az adott országba történő belépéshez) találkozási helyén időben ott legyél. Továbbá előfordulhat, hogy a programban ajánlott menedékházban vagy szálláshelyen a zsúfoltság miatt már nem lehet szállást foglalni.

Várólista
Előfordulhat, hogy egy adott programra az általad kiválasztott időpontban már nincs szabad helyünk. Ebben az esetben is érdemes a várólistára feliratkoznod, melyet túráink telítettsége esetén vezetünk, hogy előreléphessen a neved, ha valaki lemondani kényszerül a programot. Azoknak, akik várólistára kerülnek, a részvételi díjat természetesen nem kell befizetni. A várólistára feliratkozás érdekében telefonon vagy e-mailben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Jelentkezés
Mielőtt jelentkezel, alaposan olvasd át a túra részletes programját! Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a hegymászás, sziklamászás, síelés és az alpesi környezetben végzett mozgás veszélyes tevékenység, így nem lehet teljesen kizárni a sérülésnek és halálos balesetnek a kockázatát. A hegyi vezető ezt a kockázatot nagy mértékben csökkenti, de nem tudja azt teljesen megszüntetni. Ha bármi kérdésed volna a túrákkal, a jelentkezéssel vagy egyáltalán velünk kapcsolatban, kérünk, keress meg minket bátran telefonon, e-mailben vagy személyesen, és segítünk.

Az egyes programjainkra való jelentkezés az adott túra kiválasztásával kezdődik. A túra programjánál a jobb felső sarokban látható „Időpontok és jelentkezés" felirat alatt lévő dobozban, a túra időpontjába kattintva tudsz jelentkezni. Miután ezt megtetted, elolvastad és elfogadtad a jelentkezési és fizetési tudnivalókat, valamint a szerződést, ki kell töltened a jelentkezési lapot, amit egy kattintással el tudsz nekünk küldeni. Amint megkaptuk az interneten elküldött jelentkezésed, kapsz egy automatikusan válaszoló e-mailt („Értesítés regisztrációról”) egy regisztrációs számmal, mely e-mailhez csatolva megküldjük az alábbi mellékleteket: jelentkezési és fizetési tudnivalók, kitöltött jelentkezési lapod, túraprogram. Ezek a mellékletek a szerződés elválaszthatatlan részét képezik. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, akkor valószínűleg mi sem kaptuk meg a jelentkezésed. Ebben az esetben kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ezt követően kapsz majd egy újabb e-mailt („Jelentkezés visszaigazolása”), melyhez csatoljuk az adataiddal kitöltött szerződést és a részvételi díj (díjrész) megfizetéséhez szükséges információkat (fizetendő összeg, bankszámlaszám, stb.).

A visszaigazolás mellékletét képező szerződés tartalmának ellenőrzésére azért van szükség, mert ha annak tartalma a megrendelés tartalmától eltér, és az eltérést három napon belül nem kifogásolod, illetve ha a visszaigazolás vételét követően fizetést teljesítesz, akkor a szerződésre a visszaigazolás tartalma az irányadó.

Amennyiben a jelentkezés a honlapunkon keresztül történt, úgy a megbízási szerződést, a jelentkezési lapot, a jelentkezési és fizetési tudnivalókat és a túraprogramot tartalmazó dokumentumokat – az ügyintézés gyorsítása érdekében – nem nyomtatjuk ki és juttatjuk el postai úton, hanem az általad a jelentkezési lapon megadott e-mail címre küldjük el. Ettől függetlenül azonban, amennyiben postai úton kéred az említett dokumentumok papír alapon történő megküldését, akkor azokat természetesen postai úton megküldjük számodra.

Internet elérhetőség hiányában csak személyesen, a telefonon történt előzetesen egyeztetett helyen és időpontban tudsz jelentkezni programjainkra.

Jó tudni, hogy nemcsak a saját, de a túratársad nevében is jelentkezhetsz, amelyhez nem kell mást tenned, mint a jelentkezési lapon a túratársad kért adatait megadni.

FONTOS:
Programjainkra a konkrét jelentkezés, valamint annak véglegesítése a részvételi díj, illetve díjrész befizetésével történik. A 60.000 Ft alatti részvételi díjú programok, valamint indulás előtti 30 napon belül történő jelentkezés esetén a teljes részvételi díj a jelentkezéssel egyidejűleg fizetendő. A 60.000 Ft-nál magasabb részvételi díjú programok esetében a jelentkezés a részvételi díj 40%-ának megfizetésével történik, a fennmaradó összeg megfizetése pedig a program indulása előtt 30 nappal esedékes. A részvételi díj pontos összegét a túraprogramban a költségeknél az „Ár” feltüntetése mellett találod.

Lehetséges, hogy az általad kiválasztott túrára valamilyen speciális okból a fentiektől eltérő foglalási menet vonatkozik, ez azonban ritka, és az adott programoknál ezt mindig jelezzük (pl.: ingyenes túráinknál nem kell részvételi díjat fizetned). A 14 és 18 év közöttiek esetében a túráinkon való részvételhez szülői vagy gondviselői beleegyezés szükséges, 14 év alatti kiskorú esetén pedig a beleegyezésen kívül a szülő egyben a szerződő fél is. A jelentkezési lapot ennek megfelelően kell kitölteni.

Fizetési tudnivalók

A jelentkezési lap elküldése csak a megbízás regisztrálását igazolja, a szerződés akkor tekinthető megkötöttnek, ha a részvételi díjat, illetve díjrészt a fent rögzítettek szerint a határidő letelte előtt megfizeted. Ez történhet a szerződés és fizetés adatait tartalmazó e-mailt („Jelentkezés visszaigazolása”) követő három munkanapon belüli banki átutalással, vagy (a szerződő felek előzetes, egyedi megállapodása szerint) más módon (bankfióki befizetéssel vagy készpénzzel). Az összeg átutalásakor kérünk, tüntesd fel a kiválasztott túra nevét és annak időpontját, valamint a résztvevő(k) nevét, avagy az „Értesítés regisztrációról” kapott e-mailben feltüntetett regisztrációs számot.

Ha valakivel együtt jelentkezel és egy jelentkezési lapot töltesz ki, akkor a társa(i)d részvételi díját is Neked kell kifizetned.

Amennyiben a jelentkezés visszaigazolását követő három munkanapon belül nem fizeted meg a részvételi díjat (díjrészt), foglalásodat sajnos törölnünk kell. Ez alól kivételt képezhet az az eset, amikor a szerződésben érintett felek erről előzetesen másképpen állapodtak meg.

Számla
Amint a részvételi díj megérkezik hozzánk, mind az előleg, mind a hátralék összegéről elektronikus számlát küldünk az általad megjelölt e-mail címre. Fenntartjuk azonban annak a jogát, hogy a Megbízott nem elektronikus számlát küld a fizetésről, hanem papír alapú (hagyományos) számlát, amelyet postai vagy más módon (pl. személyesen) juttat el a Megbízónak. A szerződésben a Megbízottnál feltüntetett személy (túravezető) a számlaadásra kötelezett!

Számlát csak arra a névre és címre tudunk kiállítani, amelyet a jelentkezési lapon megjelöltél. Amennyiben cég nevére kérsz számlát, kérjük, hogy a jelentkezési lap egyéb közlendő rovatába a cég nevét, székhelyét és adószámát írd be! A számlát kiállítása után nem áll módunkban módosítani. A számlán a túra neve, a résztvevő neve és a részvételi díj fog szerepelni.

Tudnivaló az elektronikus számláról
Az elektronikus számla egy PDF formátumú fájl, amelyet részedre e-mailben csatolva küldünk el. A számlát - az ügyintézés gyorsítása érdekében - nem nyomtatjuk ki és juttatjuk el postai úton.

Indulás
A részletes túraprogramban megjelölt, telefonon egyeztetett, vagy esetleg az indulás előtt küldött (e-mailben) levélben rögzített időpontban és helyen legyél ott, és élvezd a túrázást!

Elállási feltételek (lemondás, átjelentkezés)
Ha egy túrát lemondasz vagy átjelentkezel egy másikra, kérjük, hogy minden esetben írásban (e-mail) tedd ezt meg, de célszerű ezzel egyidejűleg telefonon is megerősítened elállási vagy lemondási szándékodat! A lemondás/elállás miatti levonások százalékos értékét az elküldött elektronikus levél e-mail fiókunkba történő beérkezésének napjától számítjuk.

Változtatások
Olyan helyeken is vezetünk túrát, ahol bármikor előfordulhatnak a számítottól eltérő élethelyzetek. A helyi szokások, a miénktől eltérő, számunkra akár logikátlan viselkedésformák miatt meglepetés érhet minket. Felhívjuk a figyelmed arra, hogy Európán kívül (de alapvetően itt is) mindig fel kell készülni az itthonitól eltérő mentalitásra, ami rugalmasságot és türelmet igényel. Bármikor és bárhol előfordulhat vis maior helyzet (természeti katasztrófa, társadalmi feszültség, stb.), melyek következtében akár többletköltségek is felmerülhetnek (utazás félbeszakítása, kényszerű útvonal-változtatás, stb.). Ezeket a túravezetők nem vállalhatják magukra, hiszen nem várt események következtében lépnek fel.

Az időjárás a hegyekben igen változékony, amely nagymértékben befolyásolhatja a túrákat. A zord időjárás vagy a résztvevők erőnléte szükségessé teheti az előzetesen egyeztetett túraterv módosítását. Így a túravezetők indokolt esetben akár az egész csoporttal visszafordulhatnak. A túravezető döntését mindenkinek be kell tartania, mivel az a résztvevők biztonságát szolgálja. A legfontosabb, hogy mindenki épségben, és kizárólag jó emlékekkel térjen haza.

Ha a túrával kapcsolatban különleges tudnivaló, esetleg bizonytalansági tényező merül fel, akkor azt a program leírásánál jelezzük, illetve jelentkezéskor szóban is figyelmeztetünk erre.