Magas-Tátra téli magashegyi túrák

Hétvégi programok, leginkább 2 napos téli magashegyi gyalogtúrák (mászások), melyeket nem feltétlenül hótalppal teszünk meg. A program a hóviszonyoktól és időjárástól függően, megállapodás szerint, a túra indításához szükséges minimális létszám megléte esetén (február és április közötti időpontban) bármelyik hétvégén indul.

Túraprogram

Túracélok lehetnek:
Szoliszkó-nyereg (Soliskové sedlo, 2099 m), Pátria (2203 m), Kis-Bástya (Malá Basta, 2289 m), Tompa-hegy (Tupá, 2285 m), Koncsiszta (Koncista, 2537 m), Tengerszem-csúcs (Rysy, 2499 m), Kis-Viszoka (Vychodná Vysoká, 2428 m), Lengyel-nyereg (Polsky hreben 2200 m), Rovátka (Prielom, 2290 m), Közép-hegység (Svistovy stít, 2382 m), Vörös-torony-hágó (Priecne sedlo, 2352 m), Téry-horhos (Baranie sedlo, 2389 m), Zöld-tavi-csúcs (Baranie rohy, 2526 m), és Hunfalvi-csúcs (Huncovsky stít, 2352 m). 

Kérjük, hogy az általad választott túracélok közül néhányat tüntess fel a jelentkezési lap egyéb rovatában!


Szükséges felszerelés

Téli magashegyi ruházat (2 db sapka, 2 pár kesztyű, esőkabát, polárkabát, aláöltözet, kamásli, túrabakancs, sí-, és napszemüveg, stb.), fényvédő krém, termosz, elsősegély csomag, bivakzsák, fejlámpa, kb. 35 literes hátizsák, túrabot, hótalp (?), lavinaeszközök (lavina jeladó-vevő, lavinaszonda, hólapát).
Technikai felszerelés (sisak, beülő, jégcsákány, hágóvas, 2 db HMS karabiner, kötél, stb.).

A technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Hótalpak és lavinaeszközök (lavina jeladó-vevő, lavinaszonda, hólapát) a túravezetőtől korlátozott számban bérelhető.


Költségek

Ár: 29.500 Ft    

Ár tartalmazza: A hegyi vezetés díját, a túravezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés (sisak, beülő, túracsákány, hágóvas, karabinerek, kötél) bérleti díját.

Ár nem tartalmazza: Az utazási költséget oda-vissza (az üzemanyagköltség kb. 15.000 Ft/autó), az esetlegesen felmerülő parkolási díjat és a szállás költségét, mely kb. 20 EUR/éj/fő, valamint az étkezést és a biztosítást.

Figyelem! Az ár nem tartalmazza a lavinaeszközök és a hótalpak bérleti díját! 

Lavinaeszközök (lavina jeladó-vevő, lavinaszonda, hólapát) a túravezetőtől korlátozott számban bérelhető 1.000 Ft/nap.

A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért nem tudunk felelősséget vállalni.

Létszám: A minimális létszám 3 fő, a maximális 4-5 fő vezetőnként, azonban a kiválasztott túracéltól, a hóviszonyoktól és időjárási körülményektől függően ez az arány 2-3 fő/vezetőre csökkenhet.  


Utazás

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval utazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit. Figyelem: a hólánc ne maradjon otthon!

Útvonaltervező: www.viamichelin.com


Szállás, étkezés

Tátralomnicon panzióban, vagy menedékházakban.

A menedékházak rendelkeznek étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.


Egyéb információk

Kötelező a tevékenységnek megfelelő balesetbiztosítás kötni!

Érvényes (UIAA) hegymászó (pl.: JAMES, MHSSZ, OeAV) igazolvány ajánlott!

A program a hóviszonyoktól és időjárástól függően, megállapodás szerint, a túra indításához szükséges minimális létszám (3 fő) megléte esetén bármelyik hétvégén (február és április közötti időpontban) indul.

A magashegyi túra az indításához szükséges minimális létszám (3 fő) meglétét követően, és csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező. Amennyiben az adott területre vonatkozó lavinajelzés 4-es, vagy attól magasabb, akkor a túrát szintén egy későbbi, egyeztetett időpontra napoljuk el.

A résztvevők felkészültségi szintjéhez és az időjárási viszonyokhoz mérten a túravezető némileg módosíthatja a programot.

tatry.nfo.sk
vt.sk

Térkép: VKÚ, Vysoké Tatry, turista térkép, 1:25 000

Időpontok és jelentkezés

Időjárás