Pátria és Kis-Bástya

1 nap

A Pátria (2203 m) és a Kis-Bástya (Malá Basta, 2289 m) a szlovákok körében nagy népszerűségnek örvendő sítúra célpont.  Azoknak ajánljuk ezt a túrát, akik szeretnének megismerkedni a Magas-Tátra téli arcával. Ha valaki íróasztal mellől indul el, kellemesen el fog fáradni, de a kevésbé gyakorlottak is élvezni fogják.

Túraprogram

Találkozó 09.00 órakor a Csorba-tó (Štrbské Pleso) alatti parkolónál.

Csorba-tó (1250 m) - Pátria (2203 m) - Kis-Bástya (2289 m) - Csorba-tó

Menetidő: 6 - 7 óra
Szintemelkedés: kb.1050 m


Szükséges felszerelés

Téli magashegyi ruházat (2 db sapka, 2 pár kesztyű, esőkabát, polárkabát, aláöltözet, kamásli, túrabakancs, sí-, és napszemüveg, stb.), fényvédő krém, termosz, elsősegély csomag, bivakzsák, fejlámpa, kb. 35 literes hátizsák, túrabot, hótalp (!), lavinaeszközök (lavina jeladó-vevő, lavinaszonda, hólapát).
Technikai felszerelés (sisak, beülő, jégcsákány, hágóvas, 2 db HMS karabiner, kötél, stb.).

A technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Hótalpak és lavinaeszközök (lavina jeladó-vevő, lavinaszonda, hólapát) a túravezetőtől korlátozott számban bérelhető.


Költségek

Ár: 25.000 Ft  

Ár tartalmazza: A hegyi vezetés díját, a túravezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés (sisak, beülő, túracsákány, hágóvas, karabinerek, kötél) bérleti díját.

Ár nem tartalmazza: Az utazási költséget oda-vissza (az üzemanyagköltség kb. 16.000 Ft/autó), az esetlegesen felmerülő parkolási díjat és a szállás költségét, mely kb. 20 EUR/éj/fő, valamint az étkezést és a biztosítást.

Figyelem! Az ár nem tartalmazza a lavinaeszközök és a hótalpak bérleti díját! 

Lavinaeszközök (lavina jeladó-vevő, lavinaszonda, hólapát) a túravezetőtől korlátozott számban bérelhető 1.000 Ft/nap.

A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért nem tudunk felelősséget vállalni.

Létszám: A minimális létszám 3 fő, a maximális 4-5 fő vezetőnként, azonban a hóviszonyoktól és időjárási körülményektől függően ez az arány 2-3 fő/vezetőre csökkenhet. 


Utazás

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval utazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit. Figyelem: a hólánc ne maradjon otthon!

Útvonaltervező: www.viamichelin.com


Szállás, étkezés

Célszerű előző nap kiutazni, hogy másnap reggel kipihenten és időben indulhassunk túrázni.


Egyéb információk

Kötelező a tevékenységnek megfelelő balesetbiztosítás kötni!

Csoportoknak (minimum 3 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a túrát!

A magashegyi túra az indításához szükséges minimális létszám (3 fő) meglétét követően, és csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező. Amennyiben az adott területre vonatkozó lavinajelzés 4-es, vagy attól magasabb, akkor a túrát szintén egy későbbi, egyeztetett időpontra napoljuk el.

A résztvevők felkészültségi szintjéhez és az időjárási viszonyokhoz mérten a túravezető némileg módosíthatja a programot.

tatry.nfo.sk
vt.sk

Térkép: VKÚ, Vysoké Tatry, turista térkép, 1:25 000