Tengerszem-csúcs, 2499 m

Túraprogram

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról.
Találkozó 19.00 órakor a Poprád-tavi Hegyi Szálló (1500 m) parkolójában.
A Poprád-tavi Hegyi Szállóhoz magánúton (hólánc!) lehet feljutni, amely sorompóval őrzött terület, így csak előzetes szállásfoglalás esetén engednek fel a házhoz.

2. nap:
Szálláshelyünkről 06.30 órakor indulunk, és a szokásos nyári úton mászunk fel a Tengerszem-csúcsra, majd - miután kigyönyörködtük magunkat a csodálatos panorámában - visszaereszkedünk a Poprád-tavi házhoz.
A háztól egyénileg utazunk haza.
Menetidő: 8 - 9 óra
Szintemelkedés: kb. 1000 m


Szükséges felszerelés

Téli magashegyi ruházat (2 db sapka, 2 pár kesztyű, esőkabát, polárkabát, aláöltözet, kamásli, túrabakancs, sí-, és napszemüveg, stb.), fényvédő krém, termosz, elsősegély csomag, bivakzsák, fejlámpa, kb. 35 literes hátizsák, túrabot, hótalp (!), lavinaeszközök (lavina jeladó-vő, lavinaszonda, hólapát).
Technikai felszerelés (sisak, beülő, jégcsákány, hágóvas, 2 db HMS karabiner, kötél, stb.).

A technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Hótalpak és lavinaeszközök (lavina jeladó-vevő, lavinaszonda, hólapát) a túravezetőtől korlátozott számban bérelhető.


Költségek

Ár: 29.500 Ft  

Ár tartalmazza: A hegyi vezetés díját, a túravezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés (sisak, beülő, túracsákány, hágóvas, karabinerek, kötél) bérleti díját.

Ár nem tartalmazza: Az utazási költséget oda-vissza, a felmerülő parkolási díjat (10 EUR/éj/autó) és a szállás költségét, mely kb. 20 EUR/éj/fő, valamint az étkezést és a biztosítást.

Figyelem! Az ár nem tartalmazza a lavinaeszközök és a hótalpak bérleti díját! 

Lavinaeszközök (lavina jeladó-vevő, lavinaszonda, hólapát) a túravezetőtől korlátozott számban bérelhető 1.000 Ft/nap.

A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért nem tudunk felelősséget vállalni.

Létszám: A minimális létszám 3 fő, a maximális 4-5 fő vezetőnként, azonban a hóviszonyoktól és időjárási körülményektől függően ez az arány 2-3 fő/vezetőre csökkenhet. 


Utazás

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval utazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit. Figyelem: a hólánc ne maradjon otthon!

Útvonaltervező: www.viamichelin.com


Szállás, étkezés


Egyéb információk

Kötelező a tevékenységnek megfelelő balesetbiztosítás kötni!

Csoportoknak (minimum 3 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a túrát!

A magashegyi túra az indításához szükséges minimális létszám (3 fő) meglétét követően, és csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező. Amennyiben az adott területre vonatkozó lavinajelzés 4-es, vagy attól magasabb, akkor a túrát szintén egy későbbi, egyeztetett időpontra napoljuk el.

A résztvevők felkészültségi szintjéhez és az időjárási viszonyokhoz mérten a túravezető némileg módosíthatja a programot.

tatry.nfo.sk
vt.sk

Térkép: VKÚ, Vysoké Tatry, turista térkép, 1:25 000