Wildspitze, 3772 m

3 nap

Ötztal – az Inn folyó legnagyobb mellékvölgye – közel 60 km hosszúságban nyúlik dél felé, az Alpok főgerince alá. A völgyben az utolsó falu Vent, Ausztria egyik legmagasabban fekvő települése, amely népszerű kiindulópont olyan nagy csúcsokra, mint az ötezer éves „Ötzi"-ről elhíresült Similaun, vagy a Wildspitze, amely a Grossglockner után Ausztria második legnagyobb hegycsúcsa, de szívesebben emlegetik Tirol legmagasabbjaként. 

Túraprogram

1. nap:
Kiutazás egyénileg Magyarországról.
Autóval: Budapest – Hegyeshalom – Wien – Salzburg – Innsbruck – Langenfeld – Vent (1900 m)
Távolság: kb. 850 km
Menetidő: kb. 9 óra + a pihenések
Találkozó a felvonóállomás melletti parkolóban 16.00-17.00 óra között, ahonnan ülőlifttel a Stablein állomásig (2356 m) megyünk. Innen kb. 1,5 óra gyalogolással érjük el a Breslauer menedékházat (2844 m), ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: a Breslauer menedékházban (2844 m), DAV

2. nap:
Breslauer menedékház (2844 m) – Wildspitze (3772 m) – Breslauer menedékház 
Menetidő: kb. 7 óra 

3. nap:
Breslauer menedékház  – Stablein – Vent (1900 m)
Miután elfogyasztottuk reggelinket, kb. 1 óra alatt leérünk a Stablein állomásra, innen ülőlifttel jutunk le Ventben parkoló autóinkhoz, majd egyénileg utazunk haza.


Túra nehézsége

Wildspitze mászás: PD, I-II, 30 fok


Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, 35 literes hátizsák, túrabot.
Technikai felszerelés: gleccserjáró felszerelés (sisak, beülő, hágóvas, jégcsákány, kötél, stb.).

A szükséges technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!


Költségek

Ár: 49.500 Ft   

Ár tartalmazza: A hegyi vezetés díját, a vezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, a technikai felszerelés bérleti díját. 

Ár nem tartalmazza: A túravezető és a résztvevő(k) kiutazását (az üzemanyagköltség /Budapest – Vent – Budapest: kb. 1700 km/ és az autópályadíj összesen kb. 57.000 Ft/autó), az esetlegesen felmerülő parkolások díját Ventben (4 EUR/autó/nap), a felvonó (13 EUR) és a szállás költségét (amely összesen kb. 40 EUR/fő), valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért nem tudunk felelősséget vállalni.

Létszám: 
A minimális létszám 3 fő, a maximális létszám 5 fő vezetőnként.


Utazás

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Hegyeshalom – Wien – Salzburg – Innsbruck – Sölden – Vent: kb. 850 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező: viamichelin.com

Az utazás a túrák kiindulópontjáig egyénileg történik, de azok sem maradnak itthon, akiknek nincs autójuk, mert a pontos létszám és útvonal ismeretében összeszervezzük az autóval rendelkező és az autóval nem rendelkező résztvevőket. Ehhez csak azt kérjük, hogy jelentkezéskor mindenki jelezze, autóval utazik-e, és van-e még szabad hely az autójában, mi pedig a gépjárművekben üresen maradt helyekre beszervezzük az autóval nem rendelkezőket.


Szállás, étkezés

2 éjszakát menedékházakban töltünk, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.
A menedékházak rendelkeznek étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.


Egyéb információk

Kötelező a tevékenységnek megfelelő balesetbiztosítás kötni!

Három vagy több jelentkező esetén más időpontban is indítjuk a túrát!

A túra az indításához szükséges minimális létszám (3 fő) meglétét követően, és csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező.